OTVOREN POGON “YUMCO BALISTIKA”

19.09.2017

 

Predsednica Vlade RSrbije Ana Brnabić otvorila je danas novi pogon HK PK “YUMCO” A.D. – “YUMCO BALISTIKA“ u kojem će u prvoj etapi biti uposleno 50 radnika. U toku naredne godine taj broj će biti povećan na 150. Ovim proširenjem proizvodnog asortimana YUMCO će pored uniforme i zaštitne radne odeće proizvoditi i komplet zaštitne balističke opreme. Pripadnici MO VS i MUP-a RS moći će na jednom mestu pored uniforme da obezbede i opremu za balističku zaštitu ( meka tvrda balistika, prsluci borbeni balistički, opasači, rančevi, futrole za razne vrste naoružanja).

Premijerka je svečano presekla vrpcu sa generalnim direktorom Branislavom Trajkovićem I gradonačelnikom Vranja dr Slobodanom Milenkovićem, kao I sa ministrom za rad, zapošljavanjem boračka I socijalna pitanja Zoranom Djordjevićem I ministrom privrede Goranom Kneževićem.

Ona je tom prilikom čestitala “YUMCU” 57. godina postojanja istakavši da se ova Kompanija vraća na staze starog uspeha. Prema njenim rečima, “YUMCO” postaje deo odbrambenog sistema Srbije i ima ogroman potencijal za izvoz kao i cela naša namenska industrija. Predsednica Vlade je podsetila da naša Kompanija već proizvodi vojne I policijske uniforme za kupce u Italiji, Finskoj, Nemačkoj uz uverenje da će biti prisutan I na drugim tržištima i da će doprineti razvoju Vranja, juga i cele Srbije.

“Ponosna sam na „YUMCO“  i sve vas koji ovde radite na ovim fantastičnim proizvodima koji ispunjavaju sve svetske standarde – rekla je Brnabić I zajedno sa ministrima Djordjevićem I Kneževićem obišla pogone Tkačnica, Dorada i Konfekcija.

Pozdravljajući predsednicu Vlade, ministre Djordjevića i Kneževića i ostale uvažene zvanice Branislav Trajković, generalni direktor Kompanije je naglasio da je  „YUMCO“  u ovoj godini iz sopstvenih sredstava i kreditnu podršku Srpske banke investirao pola miliona evra  u otvaranje pogona balistike, rekonstrukciju mašinskog parka i objekata.  – „Zaposlićemo u početku 50 radnika u novom pogonu gde će na godišnjem nivou biti proizvedeno 20.000 ploča i 10.000 kompleta zaštitne balističke opreme”.

Nakon otvaranja pogona „YUMCO BALISTIKA“ povodom 57. godina rada Kompanije održana je svečana sednica na kojoj su, po tradiciji, najboljim radnicima uručene zahvalnice i prikazana modna revija modela iz namenskog i modnog programa.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *