MINISTAR VULIN: BUDUĆNOST “YUMCA” JE SIGURNA

16.10.2017.

MINISTAR VULIN: BUDUĆNOST “YUMCA” JE SIGURNA

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa rukovodstvom  HK “YUMCO” A.D. u Vranju a potom obišao pogone Tkačnice, Dorade, Balistike i Finalne proizvodnje. Prema rečima ministra Vulina, kada je 2015. godine izgledalo da je “YUMCO” definitivno propao i da će Grad Vranje zajedno sa njim početi da tone  u ekonomsku katastrofu, Aleksandar Vučić je rekao da će ova Kompanija raditi i da će država učiniti sve da proradi i da dobro radi.  – I kao što vidite, bio je u pravu. Uz ogroman samopregor svih radnika i njihovo razumevanje, uz podršku Grada, Ministarstva privrede i  čitave Vlade, “YUMCO” je postao preduzeće koje ne mora da se bori za svoju budućnost. Do kraja meseca, Vlada Srbije će doneti odgovarajući zaključak u smislu konverzije i preuzimanja odgovarajućeg vlasništva, a onda očekujemo da ćemo vrlo brzo proći i kroz UPPR  i  da će  “YUMCO” moći da postane deo odbrambene industrije Srbije. Kada se to bude desilo, a  desiće se zato što tako želimo i zato što svi verujemo u ovu Kompaniju i njenu budućnost, sudbina  “YUMCA” će biti izvesna i sigurna, istakao je ministar Vulin.
 On je naglasio da to znači da ćemo imati stabilno i sigurno tržište kao i da će Vojska Srbije imati sigurnog partnera od koga će uvek moći  da očekuje zadovoljenje svih svojih potreba. Posetu “YUMCU” Ministar Vulin je iskoristio i da se zahvali radnicima na godinama samopregora, požrtvovanja, odricanja i poverenja u svoju Kompaniju, ali i poverenja u svoju državu.
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović zahvalio je ministru Vulinu jer je obezbedio kontinuitet odnosa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prema ovoj Kompaniji. – Ministarstvo privrede stavilo je “YUMCO” na spisak 11 strateških preduzeća. Sve ono što su planovi ove Kompanije definitivno ne bi bilo moguće bez Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Od Vas očekujemo da date podršku ideji i konceptu Vlade da ova kompanija opstane, da bude veliki pokretač rasta i razvoja ekonomije i u Srbiji i Gradu Vranju, rekao je Stevanović.

Generalni direktor Branislav Trajković je istakao da je današnji sastanak sa ministrom Aleksandrom Vulinom i  državnim sekretarom Draganom Stevanovićem bio veoma konstruktivan i najavio da je “YUMCO” spremam za isporuku 1500 kompleta uniformi za specijalne jedinice koji će biti prikazani 20. oktobra na obeležavanju Dana oslobodjenja Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *