YUMCO sada

Upravna zgrada Yumco

YUMCO upravna zgrada

HK  „Yumco” AD Vranje nalazi se u procesu reafirmacije i pozicioniranja kao vodeća kompanija tekstilne industrije Srbije. Ovaj tekstilni gigant koji ima zaokružen tehnološki proces proizvodnje, počev od tekstilnih sirovina do gotovih odevnih predmeta, zapošljava 1877 radnika.

Kompanija ima veliki potencijalni efekat na celu tekstilnu industriju Srbije ali i jugoistočne Evrope, posebno po stupanju na snagu CEFTA sporazuma, kao veliki snabdevač drugih proizvođača predivom, tkaninom i koncem. Proizvođačka marka kompanije “Yumco”, osim duge tradicije, prepoznatljiva je na tržištu i po kvalitetu i konkurentskim cenama. Od potpisivanja Sporazuma o tekstilu između Srbije i EU, koji je stupio na snagu tokom 2005. godine značajno je porastao i interes stranih kompanija za saradnju u oblasti tekstilne industrije i izvoz tekstilnih proizvoda.

Prednosti „Yumca“ u odnosu na konkurenciju su sledeće:

  • Zaokružen tehnološki proces proizvodnje i mogućnost da kupac na jednom mestu dobije kompletan proizvod
  • Kraći rokovi izrade u odnosu na  konkurente
  • Noseći proizvodi su specijalna i namenska odeća visokih tehničko-tehnoloških zahteva od strane kupaca
  • Velike mogućnosti plasmana robe visokog kvaliteta koji nastaju kao rezultat sopstvenog razvoja i praćenja novih svetskih dostignuća
Proizvodni kompleks YUMCO

Proizvodni kompleks YUMCO

Godišnje proizvede i isporuči tržištu 3.000.000 metara tkanine raznih težina i sastava, 1.210.000 kilograma konca raznih numera i sastava, 1.000.000 komada konfekcijskih odevnih  predmeta, 300.000 trikotažnih odevnih predmeta kao i 20 miliona litara mineralne vode i sokova.

Godišnje proizvede i isporuči tržištu 3.000.000 metara tkanine raznih težina i sastava, 1.210.000 kilograma konca raznih numera i sastava, 1.000.000 komada konfekcijskih odevnih  predmeta, 300.000 trikotažnih odevnih predmeta kao i 20 miliona litara mineralne vode i sokova

Zajedno sa stručnim timom Uprave za opštu logistiku Ministarstva odbrane,Vojno tehničkim  Institutom i Tehničkim opitnim centrom, „Yumco“ je radio na izradi različitih odevnih predmeta i opreme za Vojsku Srbije, a aktuelna uniforma M-10, u digitalnom dezenu, spada u red najsavremenijih u svetu.

Kao lider u proizvodnji namenskog programa, „Yumco“ radi i uniforme za poljsku, finsku i nemačku i austrijsku vojsku kao i uniforme za MUP RSrbije, ali i radna odela za radnike drugih državnih institucija, javnih i privrednih preduzeća i zdravstvenih centara.

U poslovnu 2015. godinu „Yumco“ ulazi kao finansijski stabilna kompanija sa kontinuiranom proizvodnjom i ugovorenim poslovima u vrednosti od preko 10 miliona evra. Istovremeno, radi se na razvoju maloprodajne mreže otvaranjem većih maloprodajnih objekata poput OUTLETA u Vranju i prodavnice u Boru. Uz veliku pomoć Vlade Srbije, posebna pažnja se poklanja povećanju produktivnosti i boljem standardu radnika, a sve u cilju pronalaženja dobrog strateškog partnera.